Visumaanvraagformulier voor Turkije invullen van informatie en gids

Richtlijn E-Visa-systeem voor Turkije

E-Visa-systeem voor Turkije is inclusief en beginnersvriendelijk. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken neemt de nodige systeemupgrades om de beschikbaarheid over de hele wereld uit te breiden. Het is bedoeld om de variatie op te vullen die wordt veroorzaakt door een aantal factoren, zoals de taalbarrière. Daarom creëren ze een divers systeem waar buitenlanders gemakkelijk doorheen kunnen navigeren. Momenteel heeft het systeem een ​​meertalige versie van de visumaanvraag om aan de eisen van frequente bezoekers te voldoen.

Als u van plan bent naar Turkije te reizen, kunt u controleren of u in aanmerking komt om een ​​elektronisch visum aan te vragen. In plaats van tijd te besteden aan het archiveren van veel papierwerk en van het ene kantoor naar het andere te gaan, is er een manier om veel tijd te besparen. Er zijn meer dan honderd nationaliteiten die van deze methode kunnen profiteren.

Momenteel heeft het e-Visa-systeem voor Turkije negen taalopties, en dit zijn de volgende:

Visumaanvraaggids voor Turkije in alle talen

Visumaanvraaggids voor Turkse sticker

Visumaanvraaggids voor Turkije voor Nederland - Nederlandse taal

Het elektronische visum, d.w.z. het e-visum in Turkije, werd op 17 april 2013 ingesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkije. Dankzij dit systeem is het verkrijgen van een visum om naar Turkije te reizen een stuk eenvoudiger gemaakt. U hoeft niet meer van kantoor naar kantoor te haasten. U kunt uw visum eerder binnen enkele minuten laten verwerken. De geldigheid van een E-Vise is afhankelijk van het reisdoel. Als u wilt reizen voor rondleidingen of winkels, moet het verkrijgen van een e-visum heel eenvoudig zijn. Maar voor andere doeleinden dan dat, d.w.z. studie, werk, officieel doel, moet u een regulier visum krijgen van de Ambassade of consulaat van Turkije.

Volgens de verklaringen in Visa Information For Foreigners Rep. Van het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken, doet het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Turkse Republiek inspanningen om hun E-VIsa-systeem te improviseren door -

  • Engelse, Franse, Spaanse, Nederlandse, Noorse, Poolse, Duitse, Arabische en Chinese taalopties toevoegen aan hun Visa-systeem.
  • meer betaalmethoden toevoegen die vaak door een breed scala aan mensen worden gebruikt.

Er zijn enkele protocollen met betrekking tot burgers die het Turkse grondgebied mogen betreden. Ze kunnen in twee groepen worden verdeeld -

  • Burgers die zonder visum binnen mogen
  • Burgers die een visum nodig hebben om binnen te komen

Inhoudsopgave

Vereisten die nodig zijn tijdens online sollicitatie

Burgers die zonder visum binnen mogen

Turkije staat de burgers van 6 Europese landen toe zonder visum het grondgebied binnen te komen. De landen zijn als volgt :

De burgers van de bovengenoemde landen mogen elke 90 dagen binnen een periode van 180 dagen naar Turkije reizen.

De meeste nationaliteiten komen in aanmerking voor een Turks e-Visum. Gewoonlijk moeten paspoorten bij aankomst in Turkije nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Er zijn een paar landen met uitzonderingen en aanvullende voorwaarden:

Burgers die een visum moeten aanvragen

De burgers van de volgende landen kunnen Turkije niet binnenkomen zonder visum. Ze komen in aanmerking om online een visum aan te vragen (E-Visa).

Burgers die een traditioneel consulair visum moeten aanvragen

De staatsburgers van de onderstaande landen kunnen nog geen visum online aanvragen. Ze kunnen echter nog steeds op de traditionele manier visa aanvragen bij de ambassade.

Een Turks visum kan in verschillende typen worden ingedeeld op basis van het reisdoel, afhankelijk van uw situatie. De geclassificeerde doeleinden zijn:


Visum vereisten

Er zijn een paar dingen waar u duidelijk over moet zijn voordat u een Turks visum aanvraagt. Waaronder-

Het invullen van de online visumaanvraag voor Turkije

Er zullen zes secties zijn in de E-Visumaanvraag. Het is verplicht om uw paspoort bij de hand te hebben om de volgende stappen uit te voeren. Details in uw hoofd- en ondersteunende documenten moeten nauwkeurig en recent zijn. Anders kan het systeem uw e-Visumaanvraag weigeren. Lees alle instructies grondig terwijl u de secties doorloopt.

Zorg ervoor dat u alle documenten en informatie heeft verzameld die u nodig heeft om de aanvraag in te voeren. Neem de belangrijke opmerkingen nauwkeurig door en lees de instructies grondig. Pas ook op voor het verstrekken van bijgewerkte informatie. Als u oude gegevens invoert, kan uw aanvraag worden geannuleerd.

Informatie-opmerking:

Selecteer uw land / regio van het reisdocument. Mensen met een dubbele nationaliteit moeten de nationaliteit kiezen op basis van het paspoort dat voor de reis wordt gebruikt.

Als het land van reisdocument dat is geregistreerd op het e-visum verschilt van het meegevoerde paspoort, wordt het e-visum ongeldig.

Met reisdocument bedoelen we paspoorten en identiteitskaarten (voor de inwoners van bepaalde landen). Andere reisdocumenten zijn niet essentieel voor een E-Visumaanvraag.

1. Nationaliteit

Informatie

Selecteer uw nationaliteit. Indien u een dubbele nationaliteit hebt, dient u de aanvraag in met het paspoort waarmee u naar Turkije gaat reizen.

Indien de nationaliteit zoals geregistreerd in het e-visum niet overeenkomt met het paspoort zal het e-visum ongeldig zijn.

Als reisdocument zijn alleen paspoorten geldig (van sommige landen is een identiteitskaart ook geldig)

Nationaliteit

Reisdocument

Paspoort

Identiteitskaart

Diplomatiek Paspoort

Dienstpaspoort

Speciaal Paspoort

Vreemdelingen paspoort

Reisdocument

Nansenpaspoort

Overige

turkije-visum-aanvraagformulier-nationaliteit

2. Datum van aankomst

Informatie

Vermeld in het daarvoor bestemde vakje de datum waarop u van plan bent om naar Turkije te reizen.

De geldigheidsduur van het e-Visum begint vanaf de datum waarop u Turkije binnenkomt.

Let op: de geldigheidsduur is anders dan het duur van verblijf. De duur van uw verblijf mag niet langer zijn dan de duur die is vermeld aan de linkerzijde van het scherm. Wilt u langer dan het maximum toegestane aantal dagen verblijven, dan bent u verplicht zich te melden bij de lokale politie om een verblijfsvergunning aan te vragen.

Als u het maximum toegestane aantal dagen (dat staat vermeld op de linkerzijde - single entry) overschrijdt zonder dat u in het bezit bent van een verblijfsvergunning, dan moet u wellicht een boete betalen of loopt u het risico het land uit gezet te worden of wordt u voor een bepaalde periode de toegang tot Turkije ontzegd.

Het e-visumsysteem is niet bedoeld om u in kennis te stellen van het maximum toegestane aantal dagen dat u in Turkije mag verblijven. Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u het maximum toegestane aantal dagen van uw verblijf niet overschrijdt.

Aankomstdatum in

Uw aankomstdatum in Turkije mag maximaal 3 maanden na de ingangssdatum op het e-visum liggen. (U wordt geadviseerd om tenminste 48 uur voor uw vertrek het e-visum aan te vragen.)

Het e-visum is geldig van vrijdag 29 januari 2021 tot dinsdag 27 juli 2021 voor een periode van in totaal 180 dagen. Uw verblijf mag niet langer zijn dan 30 dagen

turkije-visumaanvraagformulier-datum-van-aankomst

3. Persoonlijke gegevens

Informatie

Dit gedeelte bevat essentiële informatie die zal bepalen of u in aanmerking komt voor een Turks e-Visum. Zorg ervoor dat alle informatie overeenkomt met de inhoud van uw ondersteunende documenten. Sommige velden zijn optioneel, en als dit niet op u van toepassing is, kunt u ze leeg laten. Velden met een asterisk zijn verplicht. Neem de tijd om door te kijken voordat u doorgaat naar de volgende pagina.

De door u ingevoerde gegevens dienen overeen te komen met de gegevens in het paspoort. Anders is uw e-Visum niet geldig.

Reisbureaus kunnen groepsaanvragen indienen door te klikken op hier

Voorna(a)m(en)

Typ uw naam zoals aangegeven in uw paspoort in het daarvoor bestemde vakje.  als u meerder namen hebt, vul alle namen in met een spatie ertussen. Uitsluitend een min teken, punt, apostrof en komma uit de speciale tekens zijn toegestaan.

Achterna(a)m(en)

Vul uw achternaam in, zoals in uw paspoort staat aangegeven. Alleen minteken (-) , punt (.) , apostrof (') en komma (,) tekens zijn toegestaan. Als uw achternaam niet is vermeld op uw reisdocument, kunt u het vakje leeg laten.

Geboortedatum

Typ uw geboortedatum in (dd.mm.jjjj) zoals het in uw paspoort staat vermeld.

Geboorteplaats

Typ uw geboortedatum in zoals het in de paspoort staat vermeld. U kunt uitsluitend minteken, punt, apostrof en komma gebruiken uit de speciale tekens.

Voornaam moeder

Typ de naam van uw moeder (optioneel). als ze een tweede naam of meerdere namen heeft , typt u alle namen direct na haar voornaam met een spatie ertussen. Alleen minteken (-), punt (.) , apostrof (') en komma (,) zijn toegestaan.

Voornaam vader

Typ de naam van uw vader (optioneel). als hij een tweede naam of meerdere namen heeft , typt u alle namen direct na zijn voornaam met een spatie ertussen. Alleen minteken (-),punt (.) , apostrof (') en komma (,) zijn toegestaan.

Paspoortnummer

Vul uw reisdocumentnummer in zoals het op uw reisdocument staat aangegeven. Speciale tekens en/of spaties zijn niet toegestaan.

Afgiftedatum Paspoort

Typ de afgiftedatum van het reisdocument in de juiste volgorde: dd.mm.jjjj.

Vervaldatum paspoort

Typ de vervaldatum van het reisdocument in de juiste volgorde: dd.mm.jjjj.

E-mail adres

Voer uw e-mail adres in.

Telefoonnummer

Typ uw telefoonnummer in. Uitsluitend haakjes, plus teken en nummers uit de speciale tekens zijn toegestaan.

Adres

Typ uw adres in. U kunt uitsluitend punt, komma, dubbele punt, punt komma, schuine streep, omgekeerde schuine streep en underscore gebruiken uit de speciale tekens.

turkije-visum-aanvraagformulier-persoonlijke-informatie

4. Controleer uw gegevens

Na uw goedkeuring zijn veranderingen niet meer mogelijk. als u de bevestigingsmail niet binnen 1 uur beantwoordt, zal de aanvraag worden geannuleerd.

turkije-visumaanvraagformulier-verifieer-uw-informatie

Informatie

In sommige gevallen kunnen

e-mailberichten in uw 'spam'-filter terechtkomen.

Als u geen e-mailbericht hebt ontvangen, controleer dan eerst uw 'spam'-folder voordat u een nieuw verzoek indient.

Uw aanvraag is voltooid.

U hebt de eerste stap van de aanvraag voltooid. Er is een bevestiging verzonden naar uw e-mailadres. Klik op de link in het e-mailbericht, volg de instructies en ga verder met de betaling.

Als u geen e-mailbericht hebt ontvangen, klik dan a.u.b. op de knop om het e-mailbericht opnieuw te verzenden.

turkije-visum-aanvraagformulier-aanvraag-ingevuld

5. E-mail adres verificatiebericht

Uw aanvraag is succesvol afgerond.

U heeft de eerste stap van uw aanvraag voltooid. Er is een bevestigingsmail naar uw e-mailadres gestuurd. Klik nu op de link in de bevestigingsmail, volg de instructies en ga verder met de betaling. Als u de bevestigingsmail niet heeft ontvangen, klikt u op de onderstaande knop om opnieuw te verzenden.

6. Betaling

In dit gedeelte kunt u een pinpas of creditcard gebruiken als betaalmiddel. Het toont u ook een lijst met online betalingsapps / kanalen om uw e-Visa-kosten te betalen. Betaalkanalen zijn beschikbaar als het systeem het toelaat, aangezien sommige daarvan in verschillende landen worden gebruikt. Je kunt controleren E-visumkosten voor Turkije

Het totale bedrag dat u moet betalen: 61,50 USD60 USD 1,50 USD Servicekosten

61.50 USD

60 USD 1,50 USD Servicekosten

Creditcard

De volgende creditcardopties zijn beschikbaar voor betaalmethode:

Kaartnummer

Voer hier uw creditcardnummer in.

CVV/CVC/CVC2:

Voer de verificatiecode / het nummer van uw creditcard in.

Vervaldatum:

Voer de vervaldatum van uw creditcard in.

De volgende betalingsmethoden zijn ook beschikbaar:

turkije-visa-aanvraag-formulier-betaling

Belangrijke opmerking (de bevestigingsmail ontvangen)

In sommige gevallen kunnen e-mailberichten worden gecategoriseerd als “rotzooi” of“spam” berichten en automatisch naar deze mappen gestuurd.

Als u het gevraagde e-mailbericht niet heeft ontvangen, controleer dan uw spammap voordat u een nieuw verzoek verstuurt.

7. Turkije Visa downloaden:

Uw aanvraag is succesvol afgerond.

Uw betaling is goedgekeurd en uw aanvraag is voltooid.

Er moet een pdf-lezer op uw computer zijn geïnstalleerd om uw e-Visum te openen. Bezoek http://www.adobe.com om de PDF-lezer gratis te downloaden.

Klik op de onderstaande knop om uw e-Visum te downloaden en op te slaan. De link om uw e-Visum te downloaden is ook naar u gemaild.


turkije-visa-downloaden-PDF

BELANGRIJKE INFORMATIE: Het verkrijgen van een e-Visum garandeert geen honderd procent goedkeuringspercentage. Reizigers dienen de authenticiteit van hun reisdocumenten te waarborgen. Als Turkse grenscontroleautoriteiten een discrepantie zien, hebben zij het recht om uw toegang te weigeren.

COVID-19-advies: Reisbeperkingen kunnen variëren als gevolg van de COVID-19-pandemie. Momenteel vereist Turkije dat buitenlandse passagiers van zes jaar en ouder bij aankomst een PCR-test overleggen. Ze zouden tweeënzeventig uur voordat ze in Turkije aankwamen de test moeten ondergaan. Als het de opgegeven tijd overschrijdt, moeten ze de PCR-test opnieuw afleggen in testcentra op de luchthaven.

Other Info

 
Apply for Turkey eVisa